Renta Group

/Renta Group

Renta Group

Renta Group

Renta Group Oy on uusi suomalainen rakennuskonevuokraamoketju, joka perustettiin vuonna 2016 kun kolme alan toimijaa, Telinekymppi Oy, Kehä-Kone Oy ja Jasoca Oy, yhdistyivät. Konevuokraustoiminta on kasvanut voimakkaasti ja on vuodessa laajentunut yhdestä palvelupisteestä yli 20 toimipisteen konevuokrausverkostoksi.

0
Työntekijöiden määrä
0 M€
Liikevaihto

Voimakas kasvu edellytti joustavaa palveluntoimittajaa

Renta Groupin ja Pageron välinen yhteistyö aloitettiin toukokuussa 2016. ”Pagero oli meille jo entuudestaan tuttu toimija, josta meillä oli pelkkiä positiivisia kokemuksia. Tilanteessa jossa kasvu oli kovaa ja järjestelmiä rakennettiin mielettömällä kiireellä, tarvitsimme palvelutoimittajan, joka ketterästi ja nopeasti saa yhteydet toimimaan ja toimii luotettavasti. Tällainen mielikuva meillä Pagerosta oli ja näin se on myös toiminut”, Lauri Matikainen, Renta Groupin talousjohtaja kertoo.

Renta Groupilla on vauhdikas vuosi takanaan. Kolmen liiketoiminnan yhdistäminen ja voimakas orgaaninen kasvu ovat luoneet jos jonkinlaisia paineita nopeatempoiselle tekemiselle.

”Toimintamme sai alkunsa kymmenen vuotta sitten Telinekympistä, mutta käytännössä olemme kuitenkin Renta Group:na uusi toimija markkinoilla. Konevuokrauspuoli on ns. greenfield-projektimme, joka on rakennettu vuoden sisällä käytännössä lähes tyhjästä”, Lauri Matikainen sanoo. ”Kiire edellytti hakemaltamme palveluntoimittajaltakin joustavuutta, ja Pageron nopeat toimintatavat ja suorat kontaktit vastasivat tilanteen vaativuuteen.”

”Kiire edellytti hakemaltamme palveluntoimittajaltakin joustavuutta, ja Pageron nopeat toimintatavat ja suorat kontaktit vastasivat tilanteen vaativuuteen.”

Mutkaton käyttöönotto

”Renta Oy oli ensimmäinen yhtiömme, joka otti Pageron palvelut käyttöönsä”, Lauri Matikainen jatkaa. ”Se tapahtui pian Jasoca-yrityskaupan jälkeen ja hetkenä jolloin laskutusvolyymimme teki jo ensimmäisen harppauksen ylöspäin useampaan sataan uloslähtevään laskuun kuukaudessa. Konserniin kuuluvat muut yritykset ovat sen jälkeen vuoron perään siirtyneet Pageron palveluihin.”

”Käyttöönotto on ollut erittäin mutkatonta ja nopeimmillaan palvelu on otettu käyttöön vuorokauden sisällä pyynnöstä. Erään konserniyhtiömme siirtymisen ajankohta tuli meille itsellekin hieman yllätyksenä ja vuoden vaihteessa yhteydet oli nopeasti saatava kuntoon. Vuorokauden sisällä palvelut olivat jo toiminnassa. Se on minun mielestäni hienosti toimittu.”

Ennätysnopea liitäntä järjestelmästä riippumatta

”Käyttöönoton yhteydessä ryhdyimme myös yhdenmukaistamaan yhtiöiden taloushallinnonjärjestelmiä”, kertoo vuorostaan Antti Nuutinen, tietohallintopäällikkö, Renta Group. ”Olemme tehneet integrointeja useammassa otteessa ja aika nopealla aikavälillä, sekä lähetettävien laskujen että vastaanotettavien laskujen osalta. Kaikkiin sisään tuleviin laskuihin on aina liittynyt se, että samanaikaisesti on otettu uudet järjestelmät käyttöön. Ostolaskut tulevat Palette Arena:an käsiteltäviksi. Omat myyntilaskumme lähetämme taas kahdesta eri järjestelmästä: TK-Vuokrat:sta ja Lixani:sta”

”Järjestelmistä riippumatta käyttöönotot ovat sujuneet yhtä jouhevasti. Parasta siinä on ollut se, että saimme ennätysnopealla aikataululla palvelujen käyttöönotot tehtyä. Projektien helppous johtui muun muassa Pageron asiantuntijuudesta. Integrointien aikana asioimme saman ihmisen kanssa, joka tiesi mitä tehdä. Pageron ketteryys ja reagointinopeus ovat suurimpia eroja aikaisempiin kokemuksiimme”, Antti Nuutinen sanoo.

Toimitusvarmuus ja keventynyt työtaakka

”Verkkolaskutuksen hyötyihin kuuluvat toimitusvarmuus ja nopeus molempiin suuntiin. Yleisesti ottaen verkkolaskuvälitys- ja skannauspalvelun ulkoistaminen helpottaa yrityksen sisäisiä prosesseja huomattavasti, kun ei tarvitse itse huolehtia laskujen välityksestä tai toimituksesta”, Lauri Matikainen toteaa. ”Konevuokraus on suhteellisen laskuintensiivistä puuhaa, ja transaktiovolyymit kasvavat nopeasti toimintamme kasvun myötä. Olisi erittäin työlästä, mikäli hoitaisimme itse laskujemme tulostuksen ja toimituksen. Pageron ratkaisun ansioista koko sähköisen aineiston käsittely ja toimitus on erittäin helppoa ja kustannustehokasta.”

”Käyttöönotto on ollut erittäin mutkatonta ja nopeimmillaan palvelu yhdistettiin ja otettiin käyttöön vuorokauden sisällä pyynnöstä.”

Vihreä valinta ja laskuja asiakkaan haluamalla tavalla

”Sähköisen laskutuksen etuihin kuuluu tietysti vihreät arvot – säästyy sekä paperia että luontoa”, Lauri Matikainen lisää. ”Tämä on selkeä valinta, ja panostamme sekä sisään tulevassa että ulos lähtevässä sanomaliikenteessä verkkolaskuprosentin kasvattamiseen.”

”Arvostamme kovasti myös sitä, että voimme Pageron avulla lähettää laskuja asiakkaan toivomassa muodossa. Pageron palvelun avulla esimerkiksi laskun lähettäminen pdf:nä asiakkaan sähköpostiin onnistuu yhtä lailla omasta järjestelmästämme.”

Nopea vasteaika ja tukea aina tarvittaessa

”Arvostamme erittäin suuresti tavoitettavuutta Pageron asiakastukeen ja nopeata vasteaikaa meidän mahdollisiin ongelmiin. Käytännössä olemme startup yritys, joten toimimme nopealla sykkeellä ja asioihin täytyy reagoida nopeasti. Tarkastellen meidän omaa tekemistä ja tempoa, voi todeta, että Pageron toimintatapa on istunut meille oikein hyvin”, Lauri Matikainen sanoo.

Kasvusuunnitelmia saman toimittajan kanssa

Rentan asiakaskuntaan kuuluu koko kirjo; kuluttajat, rakennusliikkeet, palvelusektori, teollisuus, jne. – koneita tarvitaan monella eri alalla. Konsernilla on toistaiseksi toimintaa ainoastaan Suomessa, mutta kasvustrategiat eivät rajoitu kotimaan markkinoille.

”Renta Groupin visio on luoda Pohjois-Euroopassa toimiva kansainvälinen rakennuskonevuokraamoketju”, sanoo Lauri Matikainen. ”Tavoitteenamme on olla alan modernein toimija ja kehitämme jatkuvasti myös uusia sähköisiä palveluita asiakkaidemme palvelukokemusten parantamiseksi. Oli markkina-alue mikä tahansa, Pageron kanssa saamme palvelut toimimaan saman toimijan kanssa sijainnista riippumatta.”

Tietoa Renta groupista

Renta on tuore suomalainen kone- ja laitevuokraamo, jonka toiminta käynnistyi alkuvuodesta 2016, kun kolme tunnettua alan yritystä, Telinekymppi Oy, Kehä-Kone Oy ja Jasoca Oy, yhdistyivät yhdeksi toimijaksi. Yhtiö tarjoaa modernit ammattikäyttöön tarkoitetut koneet, laitteet, telineet ja sääsuojat, logistiikan sekä asennus- ja purkutyöt. Koko konsernissa on tällä hetkellä noin 130 työntekijää ja vuoden loppuun mennessä noin 150 henkilöä. Liikevaihto oli vuonna 2016 yli 20 milj EUR.

2017-10-30T11:48:56+00:00 toukokuu 9 2017|