Pagero ja Peppol

Lakivaatimuksia verkkolaskutuksesta julkiselle sektorille Euroopassa

Yhä useammassa Euroopan maassa julkinen sektori esittää lakivaatimuksia verkkolaskutuksen käyttöönottamiseksi. Eteenpäin ajavana voimana toimii EU-direktiivi (2014/55/EU) vuodelta 2014, jonka mukaan jäsenmaat viimeistään vuoteen 2018 mennessä on varmistettava, että julkisesta hankinnasta vastaavat viranomaiset ja yksiköt voivat vastaanottaa ja käsitellä sähköisiä laskuja. Monessa lakivaatimuksia esittäneessä maassa on otettu käyttöön Peppol-verkosto ja moni on liittymisaikeissa.

Pagerolla on pitkä kokemus Peppol:ista

Paras Norjassa

Pagero hyväksyttiin yhteyspisteeksi Norjassa jo vuonna 2012, jolloin maassa esitettiin lakivaatimus julkiselle sektorille Peppol:in kautta kulkevasta verkkolaskutuksesta. Vuonna 2015 Norjan Peppol-viranomainen Difi nimitti meidät ”Best Practice” -yhteyspisteeksi. Hyväksytty Best Practice -yhteyspiste täyttää Difin asettamat vaatimukset koskien tiedostojen käsittelyä, uusien vastaanottajien rekisteröimistä ELMA:aan sekä tiedonvälitystä käyttäjälle.

Ensimmäinen Itävallassa

1. tammikuuta 2014 alkaen Itävallan julkinen sektori on hyväksynyt ainoastaan verkkolaskuja toimittajiltaan. Samana vuonna Pagero oli ensimmäinen tuotannossa oleva Peppol yhteyspiste ja palveluntarjoaja, lähettämään verkkolaskuja Itävallan julkiselle sektorille.

Kehityksen tiivis seuranta

Monet maat odottavat vuoroaan ja ovat aikeissa liittyä Peppol:iin, ja Pagero on tätä nykyä jo hyväksytty yhteyspiste Ruotsissa, Ranskassa, Belgiassa, Alankomaissa, Irlannissa ja Tanskassa. Seuraamme tiiviisti kehitystä, jotta tarvittavat liittymät toimivat jo ennen lakivaatimusten voimaan astumista.

0+
asiakirjaa lähetetään Peppol:in kautta joka kuukausi
0+
Peppol-vastaanottajaa Pageron verkostossa
0+
Peppol-liikkeellelaskijoita Pageron verkostossa

Pagero on enemmän kuin yhteyspiste

Pagero hallitsee tiedostomuotoja, arkistointia ja paikallisia ALV-säännöksiä

Pagero on yksi harvoista yhteyspisteistä, joka hallitsee Peppol:in peruspalvelun lisäksi myös maakohtaisia tiedostomuotovariaatioita ja lisävaatimuksia. Pagero pystyy käsittelemään lukuisia tiedostomuotoja ja omaa pitkän kokemuksen tiedostomuotojen konvertoimisesta. Pageron palvelut täyttävät myös paikallisia vaatimuksia koskien arkistointia, aikaleimoja, oikeudellisia asiakirjoja, veroraportointia ja ALV-säännöksiä.

Pagero osallistuu ja vaikuttaa kehitykseen

Pagero on OpenPeppol:in jäsen – vahva etujärjestö joka hallinnoi Peppol:ia ja koostuu yli 150 niin julkisen kuin yksityisen sektorin edustajasta Euroopassa.

Pageron kautta tavoitat Peppol:in lisäksi myös muita verkostoja

Liittymällä Peppol:iin tavoitat kaikki muut yritykset jotka ovat liittyneet Peppol:iin, mutta sekä julkisen että yksityisen sektorin puolella käytetään myös muita verkostoja. Pagero työskentelee aktiivisesti yhdysliikennesopimusten parissa, jotta asiakkaamme tavoittaisivat kaikkia liikekumppaneitaan joka puolella maailmaa – riippumatta käytössä olevasta verkostosta.

Pagero OpenPeppol:issa

Olemme edustettuina seuraavissa koordinoivissa yhteisöissä:

  • OpenPeppol Transport Infrastructure Coordinating Community (TICC)
  • Post-Award Coordinating Community (PoACC)

Pagero antaa teknisiä resursseja ja asiantuntemusta tueksi seuraaville työryhmille:

  • Validation and Quality Assurance Project (Pagero oli yksi tämän ryhmän aloitteen tekijöistä)
  • MLR (Message Level Response)
  • BLR (Business Level Response)

Olemme tätä nykyä aktiivisia 23 EMEA maassa, ja seuraavat 5 maata ovat liittymässä muutaman kuukauden sisään. Pageron avulla olemme täyttäneet kunkin maan asettamat vero ja lakivaatimukset.

Hewlett Packard Enterprise

Lue lisää tarjonnastamme